Godišnjak za psihologiju

 Važno obaveštenje: Konačni rok za predaju radova za ovogodišnji broj je 10.07.2021.

Godišnjak za psihologiju je naučni časopis Departmana za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, koji objavljuje originalne naučne radove, pregledne članke i kratke izveštaje (na srpskom i na engleskom jeziku) iz svih oblasti psihologije.

Časopis je pokrenut 2003. godine, a od početka 2018. časopis ima novi uređivački odbor čiji je cilj da objedini radove autora sa različitih institucija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, te da u narednom periodu radi na ispunjavanju kriterijuma za višu kategoriju.

Rukopisi se upućuju na recenziju tek nakon početne procene podobnosti za objavljivanje u časopisu i recenziraju se od strane dva nezavisna i anonimna recenzenta. Na osnovu rezultata recenzije redakcija časopisa donosi odluku o objavljivanju rada i o tome obaveštava autora.

Prilikom uređivanja i razrešavanja etički spornih pitanja uredništvo časopisa se rukovodi Etičkim kodeksom o objavljivanju radova i sprečavanju zloupotrebe podataka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Etički kodeks

Glavni i odgovorni urednik časopisa je Ivana Janković, docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Doktorirala je u oblasti psiholoških nauka. Njena istraživačka interesovanja su: Psihologija porodice, kvalitativna istraživanja u psihologiji, kao i fenomen nasilja u bliskim vezama. Od 2011. godine učestvuje na naučno-istraživačkom projektu („Indikatori i modeli usklađivanja uloga na poslu i u porodici”, 179002) Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Autor je i koautor brojnih objavljenih radova.

Kontakt: ivana.jankovic@filfak.ni.ac.rs